Galambos
Energetikai
Mérnökiroda Kft.


1037 Budapest
Csillaghegyi út 19-21.
Csillaghegyi Irodaház, III.em.

Telefon:
+36 1 4609790

 
 
 

Műszaki tervezés: tanulmánytervek, megvalósíthatósági tervek,
engedélyezési tervek, kiviteli tervek

A műszaki tervezési tevékenységünk keretében tanulmánytervek, engedélyezési tervek és kiviteli tervek elkészítését végezzük, elsősorban a hőellátás, energiagazdálkodás területén, de a csővezetéki tervezés egyéb határterületén is vállalkozunk (sűrített levegő hálózatok, termoolaj rendszerek, vegyipari csővezetékek, stb).

Teljes körű előkészítő tervezést, megvalósíthatósági, gazdaságossági vizsgálatot, az engedélyezési eljárásokhoz, illetve a kivitelezéshez szükséges tervdokumentációk elkészítését végezzük.
  • fűtési hőközpontok
  • ipari méretű hőenergiaellátó egységek, kazánházak
  • kapcsolt energiatermelő létesítmények, gázmotorok
  • erőművek részegységeinek
építéséhez, illetve átalakításához.

A tervrajzokat a C.A.T.S.®, illetve az Autodesk Building Systems® háromdimenziós épületgépészeti és csővezetéki tervező programokkal készítjük, amelyekkel többek között a valósághű térbeli elrendezés modellezésével, a modellből generált anyagspecifikációval az egyéb módszerekkel nem elérhető minőség biztosítható.

Cégünk nagy tapasztalatokat szerzett hatósági engedélyezési tervek elkészítésében (referencialistánk szerint 2007. januárjáig már több, mint 340 ilyen jellegű munkát végeztünk), elsősorban.

  • a kazánok átalakítási engedélyezési terveknek a 63/2004. (IV. 27.) GKM rendelet 10. § szerinti;
  • a kazánok, nyomástartó létesítmények létesítési engedélyezési terveknek a 63/2004. (IV. 27.) GKM rendelet 6. § szerinti;
  • az állandó kezelő nélküli kazánüzem engedélyezési tervének az MSZ 12620 és MSZ 12623 szerinti kidolgozásában.


A szakági tapasztalatainkra támaszkodva, és a megfelelő képesítés birtokában végezzük a közelmúltban az Európai Uniós harmonizáció keretében kötelezővé tett épületenergetikai minősítési eljárásokat is, a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet előírásainak megfelelően

Programozás

Fő munkaeszközünk a számítógép, a tervrajzok készítését a talán legelterjedtebb két-, illetve háromdimenziós műszaki tervező programmal, az AutoCAD®-el végezzük. Saját munkánk támogatására folyamatosan fejlesztünk kisebb-nagyobb számítógépes segédrutinokat, programokat. Ezekből egyes fejlesztéseink olyan színvonalat értek el, hogy piacra is léphettünk vele.

A legsikeresebb programcsomagunk a UseCAD® néven bejegyzett márkanevű, elektronikus termékkatalógus program, amelyet elsősorban műszaki termékeket gyártó, forgalmazó cégek számára fejlesztettünk ki, termékeiknek a média korszerű eszközeivel való bemutatására. A programcsomag a cég általános bemutatása mellett a termékek kiválasztását szolgáló menürendszert, illetve méretezési programot, a termék leírását, fotóját, megrendelési szövegét, katalóguslapjait, méreteit, CAD nézeti rajzait, kapcsolódó műszaki számításokat tartalmaz(hat) a megrendelő igénye szerint. A programfejlesztések mellett teljes szolgáltatást nyújtunk a programok sokszorosításában, a CD-gyártatásban, a nyomdai munkában, stb.

Műszaki fordítás

                

Az utóbbi évek gazdasági változásai következtében sok külföldi műszaki cég lépett be termékeivel a magyar piacra. Ehhez igen sok műszaki dokumentációt, leírást, katalógust kell magyar nyelvre fordítani. A műszaki fordítás sajátosságai miatt csak az adott szakmában járatos szakemberek tudják megfelelő színvonalon a szakma élő nyelvét a fordításokban alkalmazni. Műszaki fordításokat végzünk például német nyelvterületről érkező csővezetéki szerelvénygyártó, csapágygyártó, kazán-biztonságtechnikai berendezéseket gyártó cégek számára.

Copyright © 2007. SomaLab